Berlin tips och ferie-planer

Nu är jag och bror hemma från klättring, blev en bra session, både tidsmässigt och höjdmässigt. Kom dit vid 9 tiden och på en onsdag så är suget efter adrenalin bland oslos nypstarka tydligen inte så stor. Faktiskt skönt med inte så mkt folk, man kunde välja fritt bland väggarna och det blev en effektiv klättring mot det väntande som dom flesta sessions brukar innebära. Vi tog tre väggar var, klarade alla på första försöket och nyporna kändes bra, tekniken suger, mkt armar inga ben men vafan vi kom upp, klättrade mest på 5:or, för er som inte vet så är väggarna indelade i siffror som motsvarar svårighetsgrader, de ser ut something like this
  • 3:or är dom lättaste, finns som framför alla andra siffror + och -
  • 4:orna är också barnnivå/uppvärmningväggar
  • 5:or är där man oftast som nybörjare ligger
  • 6:orna kan man oftast slita sig upp över men det tar ett par försök
  • 7:or är inget jag ännu har klarat, det är här det börjar krävas mer teknik
  • 8:or och 9:or är väggar som "proffsen" klättrar på och även dom väggar som tävlingarna oftast sker på.
Ska som sagt bila hem till Luleå imorgon, blir där till söndag då jag och M flyger tillbaka. Ser mycket fram emot att komma hem till familj och dom vänner som fortfarande bor kvar där ( om även inte så många ).
Torsdagen blir inte så mkt gjort på då vi enligt planen rullar in i stan runt 9-10 på kvällen.
Fredagen blir beroende på väder en utomhusdag med grillning, lite skoterkörning m.m. Kvällen tänkte jag att vi skulle spendera med några gamla bekanta på någon bar, troligtvis Allstar. Lördagen kan bli lite mer stadsbaserad mer kanske lite strosande på stan visandes gamla minnen för M. Även då kan en och annan pils slinka ner.
Söndagen har jag inte riktigt planerat ännu, men vi åker vid 16 så får se vad som hinns med.
Efter att ha fått smälta Berlinandet föregående helg så vill jag komma med lite tips på klubbar och dylikt, en bra start för att få lite grepp om stan är som till så mkt annat att gå in på den till egentligen allt briljanta sidan Flashback. Skriv in Berlin i sökmotorn och du är igång.
Nog för att dom flesta klubbar som är riktigt grymma inte skyltar så värst med det, iaf inte underground och svartklubbarna, så kan jag utan hemsida rekommendera följande ( bara fråga runt efter dom när du väl är i Berlin :
  • Matrix, skönt ställe med ungt danssuget folk
  • Zapata, litet men fartfyllt ställe som är bra att starta kvällen med
  • Zopper, en svartklubb som du får fråga taxichaffisar efter, ligger nära Watergate.
  • Sist men allt annat än minst, Berghain, en grym klubb med 20 meter till tak och tyvärr en helvetes kö, dom öppnar 01 och stänger 14.00, bästa tiden för att ta sig in sägs vara runt 5-6 snåret, ett måste om man är i Berlin och gillar techno.
Om ni har frågor om tips på saker i Berlin så skriv gärna på bloggen, jag svarar på de ja kan o resten ljuger ja ihop.
Ne nu vankas sängen så man psykiskt orkar med en 13 timmars bilresa under morgondagen.
Until tomorrow!
/ P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0