Så kom hösten!

...Istället för att gråta över att dom varma sommardagarna med sina 4 P:n Parken,Pils ,Polare och Prince börjar lida mot sitt slut så vrid istället mungiporna uppåt som om det vore 17:e maj och blicka fram mot höstens alla shyssta plagg!



Min sommar tog nog slut när vi satt där i Lördags på operataket i den fortfarande T-shirt lockande men ej brunfärgande solen, väntandes på Herr Winnerbäck och hans sideshow Miss Horn. Melissa tog sina första stapplande drag på gitarrsträngarna medans solen (och sommaren) sakta försvann ner i horisonten.
Lars tog vid med sin smyg-bittra lite just höstiga depp-musik, solen blinkade till en sista gång innan den tog med sig sommaren till varmare  breddgrader och kylan tog vid.


Skogshuggarjackan åkte på, en liten coconut-oil tår föll det allt men då Lasses första låt tagit slut och nästa så börjat hade jag glömt bort allt det där med korta jeans-shorts, panama-hattar och öl-dränkta festival-linnen.



Hösten mina vänner står för dörren och lika glad är jag för det som dom sju små dvärgarna så glatt sjöng en gång för länge sedan.
Nu äntligen får man slita fram dom gamla halsdukarna ur källarförrådet, börja gräva fram ullsockarna från längst ner i byrålådan och klä upp sig för kylan/slasket som komma skall.

Hittade ett par högt-på-önskelistan-plagg runtom det världsvida nätet som jag tänkte dela med mig av och som jag tror kommer flyga högre än alla snöbollar som kommer kramas i vinter :






Visst västen kanske inte var särskilt höstig men en varm lite rå jacka halvt öppen över den västen så gör man succé, egentligen hela Diesels Black Gold-collection är prickfri. Allt ovan från Diesel













Okej jag vet spårade lite med höst-temat men schyssta lite robusta accesoarer funkar alltid till höstmodet
Avslutar med en klockren jacka att bära upp denna accesoars-flotta med. Ovan från Modezine och Zoovillage



Alternativt att köra skogshuggarlooken :





Kmr mera höst-tagg desto längre ner graderna kryper jag lovar och svär, men det här får räcka för denna gång.


Ses i kylan!
/P

Kapten Nyberg

"Räddas den som kan, kvinnor och barn först!"

Det känns ungefär som att Oslo just nu är ett sjunkande skepp och jag är dess kapten, inte i skrytande mening utan i en förtröstande en.

Slutade i glädje på jobbet förra fredagen, jag och Barrulf avslutade i stil och med en inköpt second-hand kostym på kroppen så rev jag min sista tegelsten på förhoppningsvis väldigt länge.


Men sen då, jo samma kväll så lämnade Barrulf och Norken den skuta som snabbt tar in vatten, packade ihop sina viktigaste ägodelar och skyndade sig över relingen hem mot Sverige.




Kvar stod jag, högst upp i masten klamrandes fast för glatta livet, några saker kvar att fixa, några viktiga ägodelar att ta med mig innan jag också ger mig ut i det stora svarta havet och försöker simma med dom stora fiskarna.


För även om Oslo i sig varit ett äventyr värt historier bättre än dom om dom sju haven så har det ändå med tiden blivit en trygghet. Man har lärt sig vad som är för, akter och reling även i detta kapitel av livet och jag är sån att när det blir lugnt och lite för slentrianskt, då vill jag byta skepp.

Nu står jag här sist kvar, skeppet sjunker i snabb takt med masten bara en dryg meter övanför vattenytan, hela min besättning har redan lämnat, dom ligger där nånstans ute i mörkret och försöker sig på att bara hålla näsan ovanför vattenytan och lära sig simma.

Grymt många vänner har man lärt känna här, grymt roligt har vi haft det, men nu är det slut och vi lämnar Aker brygge och Oslos hamn för att ge oss ut på dom sju haven, i hopp om att kunna bemästra även dom en vacker dag.

Så tack till min "besättning", speciellt till grabbarna som för alltid kommer finnas där och hissa segel med mig när det behövs, J.F, Norken, Falcon, Emanuel, Forsling, T.K, Darle, Nilsson, Wallin, Nordenkjell, Barrulf m.fl, vi ses nånstans, nån gång, på något hav!


Skepp O´hoj!
/Kapten P


Punktlista del 1.

Jaha, då är det dags att börja beta av min kära punktlista i förra inlägget och helt enkelt göra det hela lite mer bokstavligt, lite längre och lite mer fokus-krävande.

Till att börja med så betar vi av Lysviks-helgen.
Tanken med denna helg var att samla alla "gamla" oslo-gutter från Lökkas Finest för en hög med skratt över allt sjukt, flummigt, skämmigt och minnesväckande vi lyckats med, höra hur alla har det och helt enkelt bara få en statusuppdatering utanför Facebooks ramar.
Halva LF

Tyvärr så blev denna goda tanke inte helt som tänkt, för många hinder dök upp på vägen och det gäng som skulle ta sig från norr blev bara en. Att bila 140 mil solo är kanske inte det mest underhållande man kan roa sig med en torsdag mitt i sommarn.
Summa summarum så blev det inget av det hela men Barre var redan där ( hans mors hus ), Darle på Volvo-avstånd i Kil och jag med bokad resa och tagen ledighet, så vi bestämde oss för att bara ta en lugn helg i det ännu lugnare Lysvik, jag tog bussen till Kil där Darle lovat högt att möta upp mig på stationen, bara ringa...

Jaha så det här var Kil ja...
Allt hade gått fint om han inte haft en Iphone ( elr ja iaf en halv ) som inte ens var i närheten av att funka.
Väl framme i metropolen Kil fanns ingen D inom synhåll, det enda svar jag fick vid ringning var hans otroligt fyndiga mobilsvar " Oscar Darle...piiiiiiiip ".
Och nej att vara strandad i Kil är inget stort nöje, trots att kalendern visade lördag.
Det största nöjet fanns i att se vem som hade mest stylad 142:a.
Till slut plockade han upp lurn, kom bort o hämtade upp mig så vi kunde bege oss mot slutdestinationen Lysvik dit vi tog oss på några gamla bensinångor som satt sig längs väggarna i tanken.
Darle verkar ha missförstått det här med longboard...


Helgen i Lysvik bjöd på den alltid lika lyckade matlagningen av en mormor ( kan dom ens misslyckas? ), i detta fall Barrulfs.
Underhållningen bestod av solsken, fotbolls VM ( förresten hur f*n kunde NRK sälja rättigheterna till VM bara för att kunna sända Melodi-festivalen och gå back 5 milj.? ), en hel del vinglig longboard-åkning ( grymmt schyssta vägar i Lysvik, långa backar och inga bilar ) samt goda drinkar och umgänge med D:s polare från Karlstad Linn, Sara och Ellen.
...men han var ju lärarn så jag tog efter
likt en nyfödd kängru tog jag mig sakta men säkert upp...

..och till slut så föll även min polett ner
Fisketur hann vi med också

det närmaste vi kom fisk var dock Darles hatt som flög i vattnet
bestämde oss för lite fotboll istället.

som sagt, Lysvik, lugnet själv.

Såja, punkt 1 avklarad, syns imorrn för lite kanelätande!
Fan vad jag flagnar..
/P

Bislet bra men Azorerna bäst!

Tänkte jag skulle göra som Owen Hargreaves och ge mig på ett tredje comeback-försök i bloggandet efter långt uppehåll.
Just eftersom det var månadsvis sen sista punkten blev lagd här så blir detta inlägg en snabb resumé av vad som försiggått denna blogg-lösa tid så ska jag gå in mer långt och träligt på allt i andra inlägg.

Så...
  • Tänkt börjat blogga
  • Har varit i Lysvik av alla hålor och försökt mig på att med skakiga ben lära mig åka longboard, inga sjukhusvistelser men inga sponsorkontrakt heller för den delen.
  • Strandad i Kil, mindre gött
  • Käkat kanel, elr iallafall försökt.
  • Haft en sigenare boendes på min soffa samt balkong
  • Tänkt börjat blogga igen
  • Haft besök av M´s syrra och därmed varit turistig.
  • Sökt skola i GBG
  • Sagt upp lägenheten i Oslo
  • Skaffat lägenhet i GBG
  • Inte kommit in på skola ( än... )
  • Köpt förlovningsring till M i smyg
  • Funderat på att börja blogga
  • Bokat resa till Azorerna
  • Friat till M på planet ner till Azorerna
  • Varit i Azorerna en vecka
  • Blivit världens lyckligaste fästman
  • Utvecklat mitt shoppohollic-ande
  • Gått bärserk på internet-handlandet
  • Köpt radiostyrda bilar och blivit 7 år på nytt.
  • Börjat blogga...igen
  • Insett hur effektivt punkt-bloggandet är

För att göra det hela lite mindre textfyllt och mer bildligt så tar jag o lägger upp en stor hög med bilder från denna punktlista, just nu är jag alldeles för nyvaken för att skriva spalt-meter om varken Azorerna eller radiobilar så för er som är intresserade i vad som pysslandes med i Azorerna så gå in på M´s blogg och läs mer där, jag gör en helomvändning och bara slänger upp bilder istället för ord just nu så återkommer jag efter ett par koppar kaffe och lite frisk luft.
Kil...gött?
Balans...bra?

Sigenare...trött?

Systrar...lika?

Operan...fin?

Ponta Delgada 22 grader...varmt?

Ringar...nog glittriga?

GT i poolen...livet?

Val...stor?

Delfin...felfokuserad bild?

Jeepsafari...dålig parkering?

Snorkel-set...nya modet?

Internet-shoppade Converse...cleana?
Radiobilar...barnsligt?

Återkommer inom kort, ska få hit Stürm och byta ut min spruckna skärm på Mac:en.
Tills dess!
/P

RSS 2.0