Hur går man till väga för o få publicerat en bok?

Jaha, nu har man knätorkat sitt sista golv på Grunerlökka ( om livet går enligt planen ).
Jag och JF stängde tillsammans dörren till Seilduksgata 17, 3 tr första dörrn, vred om nyckeln i låset och gick med gråten i halsen därifrån.
Påväg ner för dom där trapporna som man så ofta svurit över när man med mjölksyra gått uppför domsamma på väg "hem" så började vi prata gamla minnen, nånting jag på bussen hem fortsatte tänka över och insåg att de finns så sjukt många minnen, historier, skratt, en del gråt(ofta framkallade av skratt) och framförallt en plats i mitt hjärta för resten av mitt liv, dom dryga 2 år jag tillbringade på Seilduksgata 17 är mina so far lyckligaste!
_____________________________________________________________________________________________
Därför så kom ja på en idé, även om den säkert kommer att vara väldigt intern då och då så tror ja att folk skulle få många skratt av spektaklet, sen kan man för allmänhetens skull vinkla den såsom att den handlar om antingen en bok om att flytta till Norge, tips och tricks, eller i vinkeln hur de egentligen är att flytta ifrån tryggheten i hemstaden, långt bort därifrån, bo ihop med vänner vilket inte alltid är en asfalterad väg. Hursom så tror ja de blir grymt!
Ska hädanefter vid varje blogginlägg avsluta med ett minne från mina dagar i Lökkas Finest!
Undrar för övrigt vad man i sitt förhoppningsvis långa liv kommer att komma ihåg starkast? inte bara minnen från nu utan sett över hela livet.
Jaja, börjar iallafall minnes-serien med avsnitt ett som sig bör :
Det var en kväll fylld av tequila-race en höst för två år sedan, vi var 7-8 pers (iallafall ja, Forsling, Barre, JF, Mike, Norken, Darle och Nordenkjell(?), satt i vita heldräkter (ifall spya skulle komma), eller ja jag var nog mest naken(har en tendens o bli de på fyllan), vi satt och skrek ut sånger, blev såklart sjukt jälva fulla, försökte ta oss ut på krogen, jag o Barre iförda dom vita dräkterna, alla blev nekade, så vi gick till Lökka(Seilduksgata 17 i folkmun) för o fortsätta festen där.
Om jag minns rätt så höll ja o forsling på o dumma oss, så han välte mitt tvättställ, ja blev sur, sprang efter men han hann in på toan och låsa dörren.
Där ute stod ja, sugen på o ge igen med nånting äckligt i min hand om ja återigen minns, men han vägra så ja tänkte vafan, ja drar på ett par sparkar för o se va som händer, next thing i know så satt ja fast me myggjagarna i våran tunna plywood-dörr.
Fick ut fossingen men skon satt kvar i det fina hålet, detta var för övrigt första helgen som Falcon(chefen i läggan) var borta sen vi flyttade dit, han blev mindre glad men vi tyckte de va komiskt, fortsättning finns men kommer imorrn!
Nu mys me M!
Med tankarna i förtiden
/P

Jaha de va de här också!

...sorry, men den här bloggen är som synes inte uppdaterad på lääääänge nu, tar på mig all skuld för detta, ni ska inte behöva känna er dåliga.
Min lama ursäkt landar efter lite magic 8-ball skakande på att ja har haft för mycket på agendan och för lite tid till knappsmattrande. Tänkte ta o sno en idé som min blogg-briljanta flickvän M klurade ut häromdan, nämligen att de blir alldeles för långt att skirva ner va som hänt så ja slänger ut ett gäng bilder som får representera dom bloggfria sista fyra dagarna. Gissningar i kommentarsväg är varmt välkomna! Enjoy!
Guess again!

Med dåligt ordförråd
/ P

What if?

..Det kan inte vara lätt, tänk att vara både skelögd och så pass full att man ser flera stycken av samma sak?
Stackars dom, ja börjar tro att ja vet hur de känns, iaf när de gäller saker, mål, som ja ser i livet, ja ser målet rakt framför mig, men skelögdheten gör att vägen dit blir lite krokig, samt att tokfylle-fler-av-allt-seendet gör att jag ibland siktar in mig på fel del av målet även om tanken är god, så har ja gjort på senaste tiden, vilket nästan har resulterat i att det viktigaste i mitt liv har blivit tappat, som tur var så har ibland även målet ögon och resorb, så som denna gång så blev jag av målet guidad till den rätta av dom tre jag såg samt att resorben till slut gjorde att ja bara såg ett enda målet, det rätta.
Ihelgen är de ju sista Lökka-helgen nånsin, alltså så som vi som vart me från början känner den, alkoholmängd hög från torsdag eftermiddag till söndag morgon, de va så vi levde back in the days, det var så min första helg i denna stad och stadsdel gick till, och det är så vi ska avsluta denna era!
Dag 3 av 3 idag, ja var svag igår men siktar på att ta igen de med en tvådagars-tagg under några få timmar på Seilduks 17, let´s show ´em how it´s done!
Vi ( jag och M ) har lyckats släpa oss i väg till IKEA! #publikens jubel#
de blev iofs inte så mycket köpt denna gång heller, men de va för att en del av dom grejjerna vi ville ha inte fanns på lager så de blir en till tripp till veckan.
Ne nu blire varma mackor, sen ner på Aker Brygge för en pils i solskenet, och förresten även lego-byggande, dom håller tydligen på att bygga världens största lego-torn där nere o alla som vill får va me o bygga, gött!


Tok-taggad till sista kvällen på Lökka
/ P


Att de kunde vara så mycket roligare på jobb än hemma...

...De visste inte jag!
Har haft verkligen skitkul på jobbet idag! silvertejpningen gick som förväntat, och sen slog vi även våra dumma huvuden nog hårt mot varann att vi kom på lite roliga rast-lekar.
Dagens lek bestod av :
  • 2 st plastskedar
  • 1 st plastgaffel
  • en rulle silvertejp
  • en leksak från kinder-ägg ( happy meal-gubbar är godkända även dom )
  • 2 plasthinkar
Första testrundan, spänd som få!
Den alltid lika viktiga poängsättningen
Träfflådan
Joel fokuserar
The track
Prototyp 2

När allt detta tog slut så åkte man hem, o väl hemma så blev de nog mer jobb än under själva jobbet då ja o M bestämde oss för o rycka tag i kaoset o flytta runt på lite grejjer, så här såg de ut :
Slutgiltig bild kommer då vi är klara, ska på IKEA imorrn också!
Ne nu Sunes Sommar på dumburken! Rudolf rules!
Med leken kvar i fingertopparna
/ P

Vars har allt bra tagit vägen?

Ne nu har ja bestämt mig för o sluta snusa också, eller ja inte sluta, men iaf hålla upp ett par dagar.
Ja har tappat den där kittlande sköna känslan som man får då man stoppar upp snusen under vänstersidan av läppen, den där lugna avslappnande känslan man får då nikotinet börjar verka, det där suget man stillar efter mat eller sex, allt de där har ja tappat och det var ju exakt därför som ja sist slutade med snusandet.
Första tiden efter ja började igen så fanns dom gamla känslorna där, men nu sista veckan så har de försvunnit o man gör de bara för att, o de e ju inge kul, så nu blire snusfritt fram till helgen iaf då de blir en hel hög me pils vilket ofta brukar betyda att man släpper lite på disciplinen när de gäller snusandet, så lovar inget till helgen, men fram tills dess så blir de tomt i bakfickan.
Med snusen i soporna
/ P

Tejpkrig!

...The war is on!
Idag på jobbet så har de varit fullt krig mellan mig o min arbetskamrat Joel, de hela började denna fula dag med att båda va sjukt övertrötta så vi va på "fult" humör båda två. Vi började dumma oss med allt möjligt fult såsom ostbåge-begravningar i tejp-kistor ( ostbågen avled av sina klämskador då en sko olyckligt ramlade ner över honom, inte av dom fallskador som han pådrog sig via fallet från bordskanten ner på golvet som vi först trodde. )
Inte mitt påhitt, ännu vill säga!
Eftervart så spårade de hela ur och då jag kom tillbaka efter ett toalettbesök så var min coca-cola flaska borta, det enda som liknade den var en tejpboll i form av just en flaska, då jag törstig efter mycket om och men skurit upp tejpen och tagit en klunk så gick ja iväg för lite annat dribbel.
Väl tillbaka, återigen törstig, så var tejpflaskan borta, jag såg mig runt i rummet med Joel leendes brevid mig, tillslut så upptäckte jag en inte bara tejpad utan nu även 4-dubbelt inplastad flaska upptejpad på väggen, även om ja va törstig så såg ja absolut humorn i de hela.
Joel vann dagens rond men imorrn blir de payback så de bara sjunger om de, planen lyder att åka till jobb en stund innan vi börjar, därigenom hinner jag tejpa in all hans mat han har i kylen, o då menar ja allt, smörpaket, brödpåsen, salamin och även smörkniven, jag ser fram emot detta plus att då kommer man ju faktiskt i tid till jobb för en gångs skull!
Med hämndlyst i ögonen
/ P

Paradise City

...är långt ifrån vad oslo är vanligtvis nog även om de e riktigt gött under sommarn här, men den 2:a Juni så blir byen iallafall något sånär drömstan för då gästar mitt sen 7-årsåldern favoritband GUNS N ROSES Oslo!!!
Om ja va toktaggad inför Green Day konserten ( vilket ja fortfarande är ) så måste nog ett nytt ord uppfinnas för vad jag känner inför o se Axl Rose glida upp på scen i förmodade tajta tajts, något plagg med USA-flaggan på, och nowadays iofs med den kanske fulaste frisyr ja sett på en rockartist, hans BLONDA dreadlocks gör nog många glada men få sugna på att härmas.
Eller?

De blir en vecka på liv o död de där, mån o tis kommer gå till att ladda upp inför konsert ett med GnR, onsdagen kommer nog bli som en enda lång dimma, sen måst ja nog ta ledigt torsdag för o orka me o ladda batterierna inför fredagens Green Day-skrikande, men skam den som klagar på något gott!
Iochmed dagens inköp av biljetter så halkar ekonomin lite på efterkälken men väger upp de med att lägga igång en pastasallad av sällan skådade proportioner, de som hackats ner är :
  • 1 kg pasta
  • 500 g kyckling
  • 6 stora champinjoner
  • 1 hel gurka
  • 20 st körsbärstomater
  • 1 paprika
  • en burk vindruvor
  • en halv melon (honungs)
  • en purjolök
  • 300 g fetaost
  • 30 gröna oliver
  • lite ruccolasallad
Totalt blev det såhär mycket mat :
Övertaggad
/ P

Time of your life

..är bara en av låtarna ja hoppas få stå o skrika som en fjortonårig flicka till den 4:e Juni då Green Day gästar Oslo o Ullevål stadion! Knappade nyss in CVV-koden på kortet så biljetterna förväntas dimpa ner inom 3 dagar, gött!
Riktigt tok-taggad!
Ne nu blire sängen, stämplar in 05.00 imorrn, inte lika tok-taggad för de!
Har inte skrivit så mkt om helgen men de är nog för att de kan ha vart min mest händelselösa helg sen barnsben, jobb jobb sova o lite mer jobb har stått i agendan, svintråkigt tycker jag men bankkontot njuter, får bara tänka att dom timmarna man slavat i helgen har genererat i 4 timmars flickskrikande fasttryckt vid ett stängsel, gött!
Med hes röst
/ P

Spikmatta o tejpartävling

Jaha, då va de 3 dar o 1 timme sen ja skrev nåt då såg ja på bloggsidan, med god anledning iofs då jag dom många timmar ja spenderat vaken också har spenderat på de alltid lika "roliga" jobbet, men nu efter denna helg så känner ja att nu e de fan nok!
Boten blir avbetalt denna månad, om nu statens innkrevingscentral klarar av o skicka ett brev till rätt adress för en gångs skull, ja har blivit lite orolig då ja inte fått nåt nytt inbetalnings-kort som ja bad om för 50 dar sen, så ringde här om dan o fråga va fan dom höll på me, dom svara att dom visst har skickat 2 stycken tillochmed, uppgav rätt adress men postgubben måst ju vart full just dom två dagarna o ljugit bort dom där breven elr mer troligt så har dom bomma de helt o inte ens skickat iväg nå, jaja de kmr väl snart, hoppas dock inte på nåt underverk från statens sida.
Ligger just nu på spikmattan efter en lååång dag me massa lyftande, sträckte ryggen i all stress då ja o Joel hade plast-tejpar-tävling på jobbet idag, så jävla viktigt o ha såna där smågrejjer o få dagen o gå fortare o framförallt få le lite på de annars hängläppiga jobbet. Hade även andra små deltävlingar under dagen som efter morgondagens jobb kommer sammanfattas till en slutgiltig vinnare i helgens asbest-OS!
De här me spikmatta e de många som sågar men ja gillart fan, många surrar om hur överskattat de är o visst de kanske inte får blinda och se elr rullstolsbundna att resa sig upp men som nu idag, ja kommer hem, ont i ryggen, lägger mig en halvtimma o ryggen e som bortblåst från min gnälliga del av nervcentrat. kosta typ 200 spänn o om man inte råkar va tillsammans me/ha som granne en utbildad massör så e de fan värt en investering, ne nu blire o sänka ett par tuborg o se i vilken dimma kvällen/natten landar.
Med rak rygg
/ P

Karma strikes again...

..and it bites you in the ass.
Alla som nån gång har sett serien My Name Is Earl vet va karma is all about, elr ja alla andra som fått lärdomen via alla andra medier också men.
För er som missat de helt så snabbsummerat "do bad things and bad things will happen, do good things and good things will happen".
Ja har försökt leva efter de där ett tag nu, iofs så har de nog inte funnits till hand mina första 22 år för då hade ja nog legat utslängd bland gatstenarna, utmärglad och tandlös. Men sen ja försökt ta tag i mitt liv och bli bra så har ja iaf försökt inbilla mig att de stämmer.
Å andra sidan så är det kanske som me allt annat, typ horoskop, det stämmer var dag in på nån som läser de, men aldrig på alla.
Jaja så länge de gör mig motiverad o göra bra saker så är väl "inbillningen" bara positiv.
Sen ibland går de ju åt andra hållet också, och ja har bara gått o väntat på att de faktum att ja 4/5 dar per vecka småjoggar in vid kvart över 7 på jobb ska bita mig i röva.
Idag kom nog dagen känns de som, ja ställde klockan på 6, vaknade även rätt pigg, men tänkte "om ja e så här pigg redan nu så kan ja för skojs skull snoosa bara 10 min!" vaknade lite halvtrött 10 över, så vafan 10 till så kliver ja upp sen, gott om tid o äta frukost OCH komma i tid till jobb för en gångs skull. När klockan ringde 20 över så hade ja tydligen blivit jävligt trött igen för ja hade i sömnens namn ställt om klockan på 20 i.
Klev segt upp, gick runt o lalla lite innan ja drog mig iväg. Kom som vanligt inspringande vid kvart över.
Först gick ipoden sönder vid lunch, småbagateller i sig eftersom ja har garanti kvar, men när ja efter ha jobbar lite övertid va på väg till trikken, så kom ja på att ja hade glömt o göra en grej, vände tillbaks, fixade de, vilket gjorde att jag med en hårsmån missade trick 17 mot bislet, fick vänta bara några minuter till, ringde ett samtal just som trikken kom, satt mig ner nära stämplingsmaskinen, tänkte stämpla men pratade samtidigt i telefon o glömde bort de hela. Några meter bort satt de en kvinna med jacka på och tittade lite suspekt på mig, aja de lär ju inte va en kontrollant tänkte jag, pratade vidare o mitt i allt så kom ja på att fan, kanske är de ändå, blev nojig, skulle just ta fram kortet när hon störtar fram mot mig o visar fram sin kontrollant-bricka, ja visar fram mitt kort o säger som de va att ja ju skulle stämpla men pratade i telefon så hade inte hunnit.
De sket surtanten i och motiverade de hela me att ja då alltså hade valt att prata i telefon istället för att stämpla och på så sätt så hade hon rätt att bötfälla mig, de första ja tänkte på va just de, karma!
Jaja imorrn blire o slita sig upp vid halv 6 elr nå så man verkligen tar sig dit i tid, har inte råd o betala 900 NOK varje dag.
Nu blire käk, köttfärssås o spagge.
Med -900 på kontot
/ P

Bullar CHECK!

Jaha de där va jue inte så svårt, resultat som följer : 
Kanske inte så fotogeniskt eller mormor-aktigt, men jävligt gött!

Lite pics på den värmländska hackkorven också, kom ihåg, ät med smaklökarna inte ögonen!
Med jävligt goda bullar i munnen
/ P

Bullar i ugnen!

...eller ja inte riktigt ännu vill säga, ( nej inte M som e gravid utan jag som ger mig på kanelbullar ) men på god väg, degen ligger as you read i en skål i köket o jäser, så om 40 ( va de väl? ) så har den jäst färdigt o då blire bak för fulla plåtar.
Tog kortare tid än förväntat för oss o komma till skott med bullbaket, tippade själv 2 veckor ca ( fast de kanske e fegt o tippa när man själv kan styra över resultatet? ) men de tog ju inte mer än ett dygn, låter kanske tragiskt men ja e stolt!
Lite ögonblicksbilder från baket!
Iofs så hade det väl inte blivit nåt om inte M försökt sig på å spela kaxig me o droppa kommentaren "behöver du hjälp i köket? du duger väl inte till nåt därinne!" när ja satt och läste på om bullbakandet konster ( har aldrig slängt ihop en sån deg själv förr så välsmak ger ja inte ut nån garanti för ). Så för att bevisa hur grym ja är så får man väl slänga ihop lite bulls!
Kom imorse på en sak, varför i hela friden finns det inte någon inställning på alarm-snooset på telefonerna som man kan ställa in att man måste knappa in en 4-siffrig kod elr dylikt för att stänga av det?
Jag har nog inte varit i tid egentligen en enda gång sen ja flyttade från Lökka, ja kanske 2-3 ggr då folk hämtat mig på morgonen men då är det bara just för att dom hämtat mig och ringt o väckt mig på morgonen.
Utan skjuts så är det få om ens nån gång som jag stått på jobb 07.00.
Det var jävligt bra på Lökka där både ja o JF var alltför trötta för att vakna av larmet på mornarna, då hade vi alltid Falcons ( Henkes ) stadiga näve som bankade i dörrn när de va dags att luta oss mot.
Annars var de ofta att man vaknade till lite då och då då våra larm ringde, dom ringde samma tid enligt mobilklockorna, men aldrig vid samma tid enligt fröken Ur. JF:s började väl vid 6-snåret, min började kvart över, och eftersom movolklockorna var osynkade så ringde det ett larm var 3:e minut vilket varken jag elr JF orkade kliva upp för o stänga av, vi lärde oss o leva med de, värre var de nog för Falcon som sov vägg i vägg och tydligen är lite mer lättväckt än oss då han alltid kommer upp i tid.
För att inte tala om då vi under the glory days bodde 4 pers i läggan, alla skulle upp samtidigt, allas larm, iaf mitt, JF:s och Forslings som bodde där vid tidpunkten ringde osynkat varannan minut från 10 i 6 då forslings började tjuta, då kan han inte fått mycket sömn stackars Falcon.
Ne tillbaka till snilleblixten, kodlås för o slå av snooset, grejjen är att ja älskar att snoosa, verkligen njuter av de, så därför har ja börjat ställa klockan 05.30 bara för att få mer tid till att snoosa, men alltsom oftast, såsom idag för exempel, så ringde klockan 05.30, ja slog med ett leende på läpparna igång snoosen, trodde ja iaf, vaknade 07.11 av att dom på jobbet ringde o fråga om ja va på väg, ja hade alltså tryckt på off-knappen istället för snoosen, dom där knapparna ligger ju inte mer än 3 cm ifrån varann o med sömnen i tummarna så är de lätt hänt att man snetrycker.
Så har de varit senaste månaden. Så därför kräver ja nu kodlås på off-knappen och ifall man inte trycker in koden så slås snoosen automatiskt på igen.
Blir o stampa in på Nokias kontor till veckan och tala lite vett i dom!
Nu är degen snart färdig-svälld, så skrivandet får vila ett tag, nu blire bullar!
Med deg på fingrarna
/ P

Så jävla värmländskt!

HAHAHA måste bara lägga ut denna länk, ska skriva mer sen, har lite tankar och funderingar om mycket konstigt!
Fallet är så att vi ska göra en värmländsk ( och endast värmländskt för övrigt ) rätt vid namn Hackkorv.
Nån utanför "gött de!"-regionen som hört talas om detta? Pris utlovas! ( utan wikipedia vill säga )
Klicka på denna länk så får vi se om ni tycker de e lika värmländskt som ja!
Med undrande mage
/ P

Vem gör såna här kläder?

Sitter o kikar runt lite på nästa inköp o inser hur mycket jävla fult de finns där ute, tänkte ge er några don´t exempel :


VA FAN BLIRE?!


Hittade ett par snygga också så helt hopplöst är de inte.

 

Allt från Nelly


Ne vi hörs!

/ P


Fan va kul me skadeglädje

Hahaha, så jävla kul idag, var på coop för o handla lite jäst, kanel, mjölk o andra grejjer till våran kanelbullebakning som om ja känner oss rätt kommer ta två veckor att ta oss an, tänkte göra de ikväll men vet inte om klockan går snabbare här på bislet elr va de är men vi hinner fan aldrig någerst.
Jaja to the funny part, kom fram till kassan, hon före stod o lastade upp sina varor o såg lite nervös ut, varför fick ja reda på inom kort.
Kassörskan blippade in alla sakerna, tjejen såg slutresultatet med en skrämmande blick, gick bort till varorna o började plocka ut de hon inte hade råd med.
Först tog hon bort 2 grejjer, prova betala, de pep.
2 grejjer till, kort i maskinen, pip.
2 till, o just som kön började byggas upp bakom henne, folk stod o suckade med kurrande magar, så pep de igen!
1 dyr grej till o hon klarade kortgränsen, med illrött ansikte och skamsen blick stressade hon ner varorna som fanns kvar och skyndade mot utgången.
Sjukt kul tyckte jag där ja stod o bet mig i läppen för att hålla skrattet inom mig, visst ja kanske är taskig men de va humor om du frågar mig!
Provat en ny frilla idag också, vet inte va ja tycker ännu, reaktioner o kommentarer välkomna, bra som dåliga.
Höger, vänster, bakifrån

Med händerna fulla av vax
/ P

Grillpremiär CHECK!

Sädär ja, nu va grillen tänd, fläskfilen grillad, maten uppslukad, grillen svalnad och pilsnern har gjort sin effekt.
Fan va gött de e o grilla! funderar starkt efter denna årsdebut på att flytta till varmare breddgrader bara för att kunna använda grillen året om(nog för att de går men så jävla drygt på vintern).
Funderar även på de starkt,att köpa en gasol-muurikka vilket är förutom typiskt norrländskt också den godaste typen av grill(alltså som maten blir godast på vill säga).
Före, under och efter.
De blev förutom dom grejjerna ja skrev i förra inlägget även påslängt lite bacon och kassler på grillspetten.
Lite drygt va de allt med engångsgrill, iaf när man har varit en stolt ägare av en gasolgrill(blev ett par ton kött avverkat den sommarn).
Skiten tar ju länge o bli varm, vilket med vanlig kolgrill är halva charmen men när de som me engångsgrill inte riktigt blir varmt så står man o svär för sig själv på balkongen.
Jaja nog gnällt om de, de va sjukt gott o med de så säger jag och min mätta mage gonatt för denna kväll!
Med en till synes gravid mage
/ P

Spring is in the air!

Fyfaaaaan va skönt att våren e här! som man har gått där tidiga februarimornar i becksvart mörker på väg till jobb och väntat på denna dag, solen skiner, hud börjar visas, pilsnern är mer en törstsläckare än nånting annat och solglajjorna kan användas utan att folk stirrar på en som man var från mars.
Har nyss kommit in efter först 2 timmar i parken och nu 2 timmar på våran brandbalkong där solen lyser under eftermiddan, nu brun-hy paus ca en timme innan solen hittar vägen fram till våran riktiga balkong på andra sidan huset där grillning står på schemat.
Grillning! bara smaka på ordet så känner man smaken/doften av hickory-trä, lagom brända fläskfileér, rykande heta tomater och banan med mintchoklad inlindad i folie samt den så passande kock-pilsnern.
Dagens grillmeny kommer bestå av följande :
  • Fläskfile
  • Grillade(såklart) tomater,hela
  • Ananasringar
  • Halloumi-ost, för er som inte smakat elr ens har nån aning om va de är så prova, de har en konsistens som ett bildäck, är vit, smakar salt och jävligt gott!
  • Potatissallad ( visst man blir less efter 3 tuggor men jävligt gött fram tills dess )
  • Svenska köttbullar
  • En grym egendesignad sås av M bestående av matyoghurt, vitlök, rödlök, vanlig lök, salt, peppar, dill o marinad smart nog från en chilimarinerad fetaost-burk, hon e grym hon baby, har nyss utnämnt henne till sås-ansvarig på louises gate 11 A.
När vi ändå är inne på mat så smoothiesarna smakade grymt, lite surt tyckte M men ja som är så söt i övrigt tycker om lite surt för att väga upp.
Nog för att de bara gått ca 1 dag av vårkänslor än så länge men dom kommer starkt redan nu, man flyger upp ur sängen på mornarna, ideér som inte ens skulle ha varit i närheten av att ploppa upp i den bitande februarikylan kommer som på löpande band bara solen kikar fram runt husknuten. Energin är på topp, humöret likaså och man vill helt enkelt så mycket mer.
Inte vet ja om de är att man har längtat sen den sista engångsgrillen slängdes i soporna i höstas eller om man bara psykiskt mår så jävla mycket bättre av den där stora lampan i himmlen men fan de känns bra de här!
5 månaders pilsnerdrickande i parken, nattfylle-badande och skjorts-glidande framför sig, nu kör vi!
Glad som en sparv
/ P

Solsken, söndag och smoothie

Sådär ja, back in O-town!
Provet orkar vi inte ens prata om, så nu tränger vi bort dom tankarna med lite positivt istället!
Kom hem igår kväll, M satt ute på balkongen i det svala vårkvällsvädret och väntade på mig med tända ljus o några filtar att svepa runt oss mot kylan som kröp sig på.
Sjukt mysigt var detta o vi satt där, tittade på stjärnorna, pratade om gud vet vad, satt tätt intill varann under filtarna och drack några Norrlands Guld som ja fiskat med mig från hemlandet.
Denna söndagen vaknades upp till strålande sol så vi har bestämt oss för att ta solen i akt och bege oss ut, smoothien står färdiglagad i köket, receptet blev detta :
  • 1 banan
  • 2 apelsiner
  • 1 grapefruit
  • 2 kiwi´s
  • massa vindruvor
  • 1 äpple
Har inte smakat på skapelsen ännu, men de låter då gott iaf. ( Vi tog bara o länsade kylskåpet på frukt )
Rent fotogeniskt så gör den väl sig inte så bra men man får bara bortse från det och låta smaklökarna ta över.
Under sina solglasögon
/ P

Mallaballa gästbloggar!

Jajamän så är det, gästbloggar åt min andre hälft som just nu tagit sig iväg med trikken mot centralstation för att hoppa på tåget till min hemstad - Karlstad!
Fick nyligen ett sms av Petter som har lite blogg abstinens! Så han hälsar alla läsare följande:
Har tyvärr inte tid som vanligt för långt inlägg så ni får nöja er med detta. Jag drar till Karlstad för o trygga min framtid via högskoleprovet. Ni som befinner er där, pilsrättande ca 17.00 på den bar som befinner sig närmast provsalen. Nu tre timmars tåg med, tro det eller ej, bara "handbagage"!!
Dom vanliga 30 kilona/helg är utbytta mot sin höjd, 3 kg. Jag är i alla fall stolt!
Kärlek
/P

Ja. Så nu vet ni, vi får väl alla önska honom ett stort lycka till och jag hoppas på att han kommer tillbaka snabbare än kvickt så jag slipper vara helt ensam i storstan och framförallt i lägenheten!
Tack och bock för mig, ska in och printa ner lite ordbajsande i min egen blogg.
Take Care folk´s!
/M

För er alla fattiga svenskar där ute!

Som rubriken lyder så är det här inlägget för alla er fattiga svenskar bosatta i Norge!

Jag har alltid varit ett fan av att "snåla" när man handlar, mest för skojs skull, inte för att jag som de där låter är snål av mig, är ingen sån som vänder på varenda öre.
Tyvärr är jag ofta tvärtom, jag köper allt de där onödiga som man verkligen känner när man står där vid kassan att de här, de borde ja fan inte köpa, speceillt när man får gräva djupt i fickorna för att kunna komma därifrån me varan i handen på ett lagligt sätt.
Har iofs perioder när jag verkligen går in för att vara snål, som för tillfället, mest för att boten gör sig påmind varje gång visa-kortet dras fram ur smartcase:n, men också för att jag faktiskt finner nån slags humor i de hela. Grejjen är att jag ofta kan "slafsa på" me grejjor om ja känner fört, men försöker just nu o hålla i hatten.
Ett klassiskt exempel som även är ett bra tips är detta :
Idag gick ja till Kiwi för att inhandla lite grejjer till frukost-mackan ( som även blev till lunch och fika-mackan ).
Målet var att få med sig ett bröd, lite mjukost, gurka, paprika och lök samt lite juice att skölja ner allt med.
Normalt skulle slutsumman ha landat kring dryga 100 NOK, lite snabb räkning här :
Bröd : Ett snittbröd ligger kring 25 NOK om du ska ha lite smak och klass på de hela.
Mjukost : Kavli´s ligger även den kring 25 NOK-strecket
Gurka : Det enda dyra ja köpte idag, den låg på 15
Paprika : Normalt iaf 12-13 NOK
Lök : om du ska köpa en så kanske 3-4 NOK men som idag så köpte ja ett helt kilo, lite overkill ja vet men de va billigt, ett kilo lök ligger väl kring 15 NOK
Juice : Ska du ha märkes så iaf 25 NOK
Totalt landar de på grovt 115 NOK.
Jag landade på 50,11 för mitt kalas, såhär såg kvitteringen ut (Ja va tvungen o spara, för nöjd för att slänga den):
Vad är hemligheten bakom detta?
Jo First Price! Inte nu bara till detta utan fan till allt, dom e knug helt enkelt!
Ne nu sitter de en hel hög me hetsande människor ( Barre, Norken och M ) som står o skriker att de e mat o att ja ska blogga klart så får väl lyda "the mob" o gört. Tacos o Champions League nu!
Men följ mitt råd o go First Prize!
Med massa pengar i fickan
/ P

Longboard, ge mig!

Sitter o kikar på lite olika longboards, tänkte köpa mig en förra året men de skedde aldrig, varför vet ja inte, kanske köpte ringnes för pengarna va vet jag. Hittade ett par stycken på det alltid lika bra nätet, dom här t.ex :
Det här är ju iofs bara två av dom alla snygga som finns där ute.

Gillar egentligen mest träfärgade boards med najs bilder/ingraveringar/målningar på men färg-glatt är ju aldrig fel
till sommarn.

Dagen idag har inte varit så händelserik av sig, jobbat till 21, sen hem till varm mat som baby har fixat åt mig, sett
litr norsk paradise hotel, som för övrigt inte är i närheten av den svenska versionen, varken programmässigt eller
utseende-mässigt.

Ne nu e ja helt slut efter för många lediga dagar och för mycket jobb direkt efter ledighet. Nu blire john blund som
får ta över bloggandet för ikväll, hörs imorrn!

Hejpa!
/ P

Livet är som en omelett

Varför är de så att man på 3 dagar kan vända sitt "städade" och uppstyrda liv från att plikttroget stiga upp när klockan ringer 06.30, gå till jobbet, slita arslet av sig för egentligen för dåligt betalt, bry sig alldeles för mycket över ett jobb som man vet att man inte kommer att ha resten av livet, komma hem, städa,diska, betala räkningar och allt de där tråkiga som hör vuxenlivet till, gå och lägga sig i (nåja) någorlunda tid för att när klockan ringer nästa dag starta om cirkeln,
Till att vakna närhelst det behagas, ligga o dra sig ett tag till medans morgonsnusen gör sin uppgift, kliva upp, duscha tills varmvattnet tar slut, steka igång lite flottig bacon, sätta sig i soffan, slå på TV-spelet, knäppa ett sexpack och sitta där i mjukisbrallorna tills klockan slår 04, försöka sova men vara alldeles för pigg för att man inte gjort nt vettigt, knappt tagit en nypa luft, slö-se lite serier i brist på annat, ligga vaken ett tag till, somna in vid 8 på morgonen, vakna 12, tycka att de är jävligt tidigt, somna om till 2. Vakna, käka lite o chilla lite mer.
Ungefär som Forrest Gump en gång sa "live is like a box of chocolate, you never know what you´re going to get" så säger jag livet är som en omelett, Du stoppar i livets omelett ner de som du vill ha i ditt liv, ger de lite tid att mogna till, tycker de ser/känns bra ut, är nöjd med uppstyrningen, tycker du har kontroll på allt.
Sen kommer vi till de där med att vända omeletten, likaså i livet, du tar en risk när du vänder upp och ner på allt, självklart med tanken om att det kommer att bli ännu bättre när du vänder på de, att du kommer njuta mer av omeletten när du stekt den, likaså av livet när du istället för att stiga upp 6 stiger upp 12, spelar TV-spel o dricker pils istället för att jobba, gör vad du vill istället för vad du måste.
Som ni säkert känner till så blir de inte alltid fotogeniskt fint när man vänder på en omelett, de beror oftast på hur många ingredienser man stoppat i, precis som med livet, vill man för mycket och för många saker på en gång så slutar det oftast med att allt bara faller i bitar, istället för att hålla sig helt och kontrollerat.
Känns just nu som att ja är kocken, omeletten är just vänd, fortfarande lagomt hel, men jag har upptäckt att den inte var nog stekt på den uppstyrda första sidan så därför måste ja snabbt försöka lyckas med att vända tillbaka hela grejjen på väldigt kort tid så den inte bränns på sida två, slutresultatet låter vänta på sig till imorrn bitti.
M är hemma förresten, otroligt skönt tycker jag, har saknat henne!
idag som vi jättelänge innan vi steg upp och lagade en jättegod blodpudding me bacon o lingonsylt. Inte många som tycker om blodpudding, men jag och M är ju inte precis som alla andra så, vi valde blodpuddingen framför potatisbullarna i skolmatsalen, elr M kombinerade tydligen o tog bullarna tillsammans med puddingen.
Nu ska vi sätta upp lite sourrond-system o diverse andra elektronik-prylar så elräkningen snyggar till sig lite.
Hoppas grannarna har saknat vårat borrande, för nu blire låta av.
Med stekspaden i sina egna händer
/ P

Dammtork och trasiga PS3-dosor

Sådär ja, nu var dammet bortjagat och pilsnern uppdrucken, who´s to say that you can´t combine?
Läggan blev iaf ovan marknivå dammfri, nämligen så att vi har ingen dammsugare, kommer dock en ikväll, välbehövligt to say the least! Barre kikade förbi mitt i städningen/headbangandet till Guns N Roses, så tog en enligt både mig och han välförtjänt pilsnerpaus, tyvärr höll solen för tillfället på att leka kurragömma bakom molnen så den blev avnjuten inomhus.
Fortsatte då pilsen va slut me städandet o de blev riktigt fint om du frågar mig, tror inte de varit såhär städat sen 97 i lägenheten.
Nöjd me min insats så bänkade vi oss framför TV.n och NHL2K9 för lite kukmätar-tävling, ja hade psykande nog piskat B stort igår me hela 7-0 i matcher, trots att de e hans spel, o sånt där grabbar emellan är katalysatorer för sömnlösa nätter hos den torskande, hånade parten.
Sugen på revansch så slog B igång spelet och smockan hängde i luften från första nersläpp, efter jämna matcher me svettiga handkontroller så gjorde jag sent i sista perioden i match 10 det avgörande målet vilket ledde till detta urkukeri från B:s sida :
Alltid lika kul sånt där, vill säga när man är på den vinnande sidan, och sånt där kan leva kvar i många år samt att man i efterhand kan ha sjukt kul åt de, även han som i detta fall nitade in dosan i fondväggen. Hoppas bara att min vinnande psyk-streak håller i sig så ja har ett par knappar av hans att trycka på vid behov.
Ne nu ska det köpas sushi och invänta M som om mindre än två timmar anlände i Oslo, ska bli riktigt underbart o se henne igen, sjukt men också bra att man tycker de e jobbigt o vara ifrån varann efter bara 3 dagar, visar väl bara på hur mycket man älskar varann.
Så nu bär de av till Deli för lite fisk-inhandlande, dom har faktiskt riktigt bra sushi där, den kmr från ett ställe på Grunerlökka vid namn Lille Asia där jag varmt rekommenderar ett förbi-kikande.
Fredens Liljor
/ P

Rydda elr pils i solen?

Svåra val nu, vaknade upp, satt mig upp i sängen, la in den obligatoriska snusen och blickade ut över vad som såg ut som efter att en avfalls-tornado dragit fram över vardagsrummet. Tittade sen lite till vänster, såg solen teasa mig på andra sidan fönstret, gick in i köket, öppnade kylen för lite frukost, de första min blick möter är 3 kalla pilsner.
Så, städa lägenheten elr gå ut på brandbalkongen o avnjuta en pils i solskenet?
Hmm...?
Inget o snacka om egentligen, men eftersom det verkar som att de varit ruskigt lokala kläd-naturkatastrofer varenda dag sen februari i denna lägenhet så är de väl kanske egentligen bäst att leka gud o blåsa undan alla katastrofer idag.
Ne kanske börja me lite frukost o se vars de landar.
Med solen i ögonen
/ P

Internet-shoppande

Sitter o kikar lite på diverse klädsidor på internet, tyvärr finns de FÖR mycket snyggt att köpa, men blivit riktigt sugen på dessa grejjer :
Billig klocka från Cheapo ( kanske där namnet kmr ifrån? ) 199 kr på Zoovillage

Nog för att ja redan har en nyinköpt hatt men blev sugen på den här (assesoarer får man aldrgi för mkt av) :
Från Ben Sherman 599 kr (klicka på bilden för att se större)

För att fortsätta på accesoarer så något som ofta blir bortglömt är ju snygga strumpor, några förslag :



Sen är ja jävligt sugen på en färgglad kostym/kavaj också, den här till exempel :
Kanske ser sjukt ful ut men till riktigt rätt grejjer så kan den bli clean, typ en snygg hatt, vit tanktop, ett par svarta tajta brallor och ett par cleans sneakers så.

Min hatt förresten (från Peter Grimm) :
Ne nu ska ja klicka ner flikarna för denna gång, blir för dyrt annars.
P o K
/ P

Kryssning?

Fyfan va skönt de är att bara sova ut ibland, känns som att de var i barnvagnen man sist gjorde de, fram tills inatt då, kröp till kojs vid 3-snåret, ställde klockan på 6 bara för att få den här sköna känslan av att vakna till de förbannade larmet, kunna kolla på klockan och inse att nehe du ja behöver inte alls stiga upp, slå av skiten, borra ner huvet i kudden, ta ett djupt lättande andetag och bara somna om. Vaknade imorse, elr imorse är väl o ta i, vaknade 12.34 av att Barre ringde o meddelade att han va på väg hit, så hoppade mer utvilad än på länge upp, la in morgonsnusen ( finns de nåt bättre? ) och klev in i duschen för o vakna till, B kom förbi, ja slängde ihop lite ägg o bacon, slicade upp lite grapefruit och sen bänklade vi oss framför Man United - Chelsea matchen.
Tyvärr gick de ju åt helvete efter en skandalös domarinsats men men, säsongen e inte över ännu.
Kan inte direkt klaga
Har tagit de så jävla lugnt hela dan idag och det är så sjukt skönt, bara på me mjukisarna och skita i allt, iofs så har ja börjat skolsökandet inför höst-terminen, så långt ser de ut som följer :

1

GU-19771

Juristprogrammet

270hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Göteborgs universitet, Göteborg, HT 2010

 

2

GU-19761

Medie- och kommunikationsvetarprogrammet - PR, opinionsbildning & omvärld

180hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Göteborgs universitet, Göteborg, HT 2010

 

3

GU-19758

Journalistprogrammet

120hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Göteborgs universitet, Göteborg, HT 2010

 

4

UU-P2800

Juristprogrammet

270hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Uppsala universitet, Uppsala, HT 2010

 

5

LU-80300

Juristprogrammet

270hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Lunds universitet, Lund, HT 2010

 

6

GU-19750

Kandidatprogrammet i Globala studier

180hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram

Normal undervisning

Göteborgs universitet, Göteborg, HT 2010

 

Vet inte egentligen va ja vill bli, men älskar att skriva och journalist är nåt som ja alltid haft i bakhuvet. problemet med de är bara att de inte alls finns någon som helst garanti för jobb efter utbildningen o de suger ju rätt hårt.

Juridik är nåt som också är jävligt intressant, gäller bara att man denna gång skriver lite bättre på högskole-provet, elr ja framförallt gäller de väl att man till skillnad från sist kmr dit nykter denna gång.

Goick lite snett sist, nyss hemkommna från USA ville vi inte komma till provet me 50 dagars bakfylla så skulle bara ut o "ta en öl" men sluta me att man snubbla in med en timmes sömn i kroppen, blodig tröja o ett saltkar i vänster fickan.

 

Jag efter högskoleprovet ifjol

Har suttit o kikat på kryssning som ja o M tänkt åka på till sommarn, Karibien var de ju tänkt o bli men med tanke på hela lägenhets-flytten o deposition på 25 lakan så blev de inget, nästa år är dock redan spikat. Iår kan de bli så att vi åker runt i Europa en vecka och lever som kungar, M:s morbror kunde tydligen fixa ett schysst pris på de hela. Annars så blir de nog en sista-minuten nånstans varmt snart, typ i maj, är så less på slask o kyla, vill glida runt i shorts o sippa corona bakom solglasögonen.

 

Ne nu ska ja käka lite middag o även försöka få me B på en fylle påsk-kärring runda runt Bislett för o samla in lite sprit, affärerna har till vår förskräckelse stängt redan.

 

På återseende

/ P

 

PS ny design på bloggen kmr inom kort, M:s duktiga syster Eline skulle styra o ställa me de där, själv har ja ingen pejling alls. DS


Axl Rose!

Det enda jag har att säga är Axl Rose! Bara luta er tillbaka i soffan, maxa volymen o lyssna på Patience med Guns N Roses, KNUG!


Guns N Roses
Thats All Folks!
/ P

Sakna kan vara bra

Puuuuh!
Nyss hemkommen från en insats i klass med USA´s college-lag mot "Den ryska björnen" i VM 1980.
Jag och Barrulf klev upp vid 9 snåret, rullade via 7/11 ut på jobb, samma jobb som vi började med igår, men som tog lite längre än va vi trodde, så idag skulle det bara bli klart kände vi, även vi pengakåta svenskar i norge vill fira påsk. Nog för att denna 3 dagars-helg som vi nu får kommer innehålla mer TV-spel, fotbolls-tittande och pilsner-drickande ( från och med imorrn vill säga, allt e ju igenbommat just nu ) än vad den vanliga svensson har på sitt schema just denna "heliga" helg.
Färdiga blev vi idag också, det vill säga efter 15 timmar! vi hade på känn att det skulle ta ett tag, men enligt våra beräkningar så skulle vi ligga färdigduschade i soffan vid 6-7 snåret, inte 2 minuter över 12. men men, de blev färdigt, jävligt bra, och pengarna rullar välförtjänt in, ja inte till mig då utan till den "fattiga" norska staten, sista betalningen av min bot kommer att ske under månaden som komma skall.
Det ska faktiskt bli jävligt skönt på ett sätt att betala av dom där 30.000 NOK:en, det är nog först då som ja verkligen kan släppa hela grejjen och få putta ut den där gnagande tanken från bakhuvet och ner i någon väldigt djup brunn elr dylikt. Det har tärt på mig den där skiten, rätt åt mig iofs, de är ju bra att man mår skit efter nåt sånt där, de visar ju att de funkar iaf.
Jag kommer inte köra bobcat full me gånger det är ett som är säkert.


För att komma tillbaka till rubriken så åkte M hem till Karlstad igår, trist som fan tyckte jag såklart, och stämmningen mellan oss har väl inte varit nykär direkt dom sista dagarna, de blev inte bättre igår för den delen heller, och det har varit grinigt hela dagen idag. Har funderat mkt under dagen och slängde mig på luren när ja kom hem, skönt nog så var det ett helt annat tonläge denna gången, vi saknade mest varandra och allt känns så jävla mkt bättre nu, en stor lättnad!
Varför de här med sakna kan vara bra är nog för att man ibland kan ta varandra lite för givet, och det är enligt min "relations-bok" inte bra i längden, så nu när nån av oss åker iväg ett par dagar så får man dels lite tid för sig själv, men framförallt känna efter hur mkt man verkligen saknar och älskar varann.
Med det så blir allt gammalt "groll" som bortblåst och båda parter är på flera nivåer bättre humör.
M jag älskar verkligen dig och jag vill inte tänka mig ett liv utan dig!


Ne nu ska ja käka lite, slö-se lite TV och hälsa John Blund välkommen. Det är allt jag orkar efter 15 timmars slit,
Tack B för insatsen idag, du kan din betong!
Hard work work!
Med trötta ögonlock
/ P

Helgjobb, klättring och PS3

Jaha då ska man införskaffa sig en ny påsk-tradition då, glöm den skinande solen som glittrar i snön, glöm skoterkörandet på väg ut på isen för lite pimmling, glöm pilsnern vid elden elr varför inte i bastun innan man nakenhoppar lite i djupsnön, glöm påskmiddan med familjen, i år kör ja betongjobb me goda vänner, lite adrenalinpumpande klättring och en PS3:a á Barre uppkopplad till 42:an. Surt bara att norrmännen älskar påsken så mycket att varenda kotte trycker in familjen i Opeln, kör till de högsta fjäll dom kan hitta och sitter o trycker i nån gammal stuga på bergstopparna. Från och med skärtorsdagsmorgonen förvandlas "storstan" Oslo till Svalbard och likt just Svalbard så känns de som att isbjörnarna är mer till antalet än människorna just nu. Allt är stängt, pilsnern finns inlåst på Rimis, ICA´s och Coop`s lager. Kanske lika bra att slå till på ett inbrott nu när varenda krimmare sitter o käkar brunost i hyttan. Ne nu har B kopplat färdigt PS3:an så vi hörs sen!
Emanuel sliter sig upp
Uppskirt!
Fred!
/P

RSS 2.0