Varför sova när man kan jobba?

Vill börja med att tacka N och E + resten av alla som var på 50-talsfest igår för en grymt kul kväll, de började lite segt iaf för min del, va trött och sliten efter en 60-timmars vecka men så fort alkoholen började rinna ner i strupen och musiken hittade sin väg till mina öron så blev de andra bullar, inte så många som va utklädda vilket ja tyckte va lite tråkigt, själv går ja alltid in överseriöst för såna tillställningar, även om det den här gången fick bli i euro-shopper stil då visa-kortet pep i fel toner redan när kaffe á 10 kr skulle inhandlas. Men hittade på butiken UFF ( finns både på brugata och märkte vi på trikken hem även ett par stenkast från oss på bislet ), UFF är en riktigt najs second-hand butik som har allt från riktigt fula sherlock holmes mössor till moderiktiga vintage-grejjer o gamla skinnpajar, definitivt att rekommendera om man är på jakt efter sånt : http://www.visitnorway.com/se/Product/?pid=46596 .
Hittade där mig en schysst paj i grease-stil och med prislappen 100 NOK kändes det rätt spikat att slå till. Ett par svarta brallor, en kam i vänster bröstficka, ett par ray-ban i högern, ett stycke hängslen och en gammal kedja i byxorna till de så fick de duga. M gjorde sig riktigt 50-talig med prickig klänning, svart piké, prickig sjal m.m så vi kunde iaf förklara till grannarna att vi hade klätt ut oss och inte att en av oss ville se ut så till vardags egentligen. Hon fyndade bra grejjer på maskerad-affärn på prinsens gate (?) där dom har mkt bra grejjer till maskerader, är de nåt man vill ha så finns de där : http://www.festmagasinet.no/
Resultatet blev hursomhelst följande :
Kvällen blev som sagt riktigt go, ingen utgång utan en gammal hederlig hemma-fest men de är oftast mkt bättre på såna tycker ja, dels kan man snacka mer me folket som är där utan o behöva överrösta lady gagas dåliga romans, sen så slipper man supa bort allt och alla, springa runt halva kvällen, köpa in en bricka mintuu 02.58, armbåga sig fram på BK och stå i t-shirt o vänta på maxi-taxi i 45.
Det roligaste under kvällen måste ha vart när team stekare kom förbi, trodde dom va så jävla grymma men bara gjorde narr av sig själv, speciellt ena snubben som hade som enda samtals-ämne hur jävla grymt och välfylld bank-konto han lyckats skaffa, vilket jag rätt snabbt fann ut kom direkt ifrån pappas direktörs-lön. Detta tillfälle att hånas kunde jag ju såklart inte låta glida ur mina händer så ja tog tillfället i akt och hånade han fullt ut, efter vilket han mest satt och blängde surt på mig från soffan, skadeglädje, true happiness!
Lika kul tyckte jag inte att de var då telefonen ringde och påminde om att jag skulle kräla mig ur sängen, göra allt i min makt för att hålla spyan på rätt sida läpparna, slita på mig arbetskläderna och bege mig till jobbet. Jag kan babbla på en massa jobbsnack om vilket skitjobb vi gjorde men dom flesta skulle bara skita i vilket och få skulle förstå, så ja nöjer mig med att summera dagen med en sjukt klantigt gjord blånagel, en blod-blåsa och en spik i vänstern p.g.a fel sko-val.
Självklart kändes det mycket bättre av att jag hade en varm säng, mkt fett-fyllda saker att äta, en dator med massa slö-tittar-serier på, och en flickvän som väntade på mig där hemma. Nu var det här ju mitt val att jobba istället, men får jag välja så hyser jag agg mot den norska staten och dess inbillning att varenda svensson har 30 laxar liggandes hemma, kanske kan fråga stekarn om hans bank-konto har plats för en bot?
Grymt värt att komma hem då den stunden till slut infann sig, den varma sängen stod kvar, fettet rinner för fullt i mina ådror, M var glad att se mig, och till råga på allt så hann jag med att stream-se sista 35 av Carling Cup-finalen mellan Man U och Villa vilken vi ( Man U ) utan problem seglade hem via W.Rooneys panna.
Karma säger jag!
Ne nu ska jag och M försöka hitta motivation till att släpa oss ner till chinokken en bit bort för lite kött, potatis och bea-saus inhandling, vara lite artig mot Barrulf och sen inte röra oss mer än möjligtvis sträcka oss efter cola-glaset. Festbilder dyker upp så fort M fått tillbaka sin kamera från N, alternativt ligger dom redan på Facebook, de återstår att se.
Ta hand om er och var extra uppmärksam på uppstickande spikar ur barbord!
Ses i Nangijala!
/ P

slagborr och brylcreem

Fått lite gjort i läggan nu känns de som, elr mest M som pyntat o haft sig då jag jobbat övertid nu 3 av 5 dagar denna vecka, ska även bita i det sura bakisäpplet imorgon och släpa mig upp på jobb, surt, ovärt och en av dom sista sakerna jag nog känner för att göra imorgon bitti då det ikväll är dags för födelsedags-fiesta hos Nina med 50-talstema på schemat. Men men ska man ha råd att pynta 30 laxar om ca en vecka så får man väl göra dessa uppoffringar. något ja inte förstår dock är hur den norska staten har tänkt, " ne men vi skickar ut ett inbetalningskort på 30 000 med betalningsfrist 14 dagar, ja mena de är väl ingen som inte har dom summorna liggandes o skräpande under nån madrass..? ". Jo tack statens innkrevingssentral jag vet ett par stycken.
Nog gnällt, ikväll e de tok-tagg för 50-talsfesten, de ska bli riktigt gött, ja tycker de e sjukt kul me maskerader o teman av olika slag, o få klä ut sig, gå in i rollen o bara fula sig. Ikväll är de som ovan nämnt 50-talet som gäller, o vi (jag+M) ska trotsa snöstormen som råder utanför vårt fönster, släpa oss ner till stan och hitta några schyssta outfits. Det vill säga om Visa-kortet tillåter, IKEA har varit en rätt flitig besökare på min visa-räkning på sistone.
Målet är iaf att hitta nån schysst gammal grease-skinnjacka, köpa den största burken brylcreem ja kan hitta, stoppa största kammen ja hittar i bröstfickan, på me ett par hängslen o köra. Resultatet av denna vision kmr upp i bildformat så småningom.
Lägenheten börjar ju iaf se bra ut, så tänkte skylta lite me den här och nu, lite före och fler efter-bilder, ni får försöka lista ut vilka som tillhör vilken kategori.
Lite bilder på lägenheten, mig, malin, o de omtalade skohyllspegelskåpet
M spacklar toan, förstår inte hur nån kan vilja måla en toalett så röd?
toan efter den spyröda färgens dagar var över!
Resultatet spacklar/målat och klart.
vi gick för flyktingförläggnings-looken första veckorna...
Vi gick för flyktingförläggnings-looken första veckorna..
...och våran nya förhoppningsvis inte lika flyktingförläggnings-liknande säng/sovalkov
..innan vi bestämde oss för o göra de lite hemtrevligare, sängen gick
in på de berömda håret, börjar nästan tro att dom byggt alkoven
enbart för 160:s MALM-sängar.
de där skåpet me skor o grejjer, fast inuti spegeln dårå :)
Det omtalade skohyllspegelskåpet.
köket va hängigt, lägg märke till luckorna nu...
Köket före, med sjukt bra skärpa och vinkel dessutom.
...och efter!
tänk va ett par dekorer kan göra för ett par skåpluckor.
köket blev najs, trots uppstickande spikar (M) ur vår fyndhörns-fyndade skåplucka som blev en barbords-skiva
Barbordet blev najs, men om ni kmr på besök nån gång så passa er
för dom uppstickande skruvarna (M).
Ne nu ska ja duscha o rulla ner till stan på brylecreems-jakt!
Simma lugnt!
/ P

Tidsoptimist, javisst!

Hej kära blogg! öpnnar nu upp dig för första gången och är lite spänd och sugen på att komma igång ,ungefär som när man nyss hemkommen från affärn skyndar sig av med skorna bara för att få sätta sig vid bordet, slita upp förpackningen likt ett barn i högvarv på julafton, och på kinder-äggs vis bygga ihop den onödiga pryl man slösat matpengarna på. Ja har länge tänkt tanken att prova på den senaste flugan, vilket jag annars aldrig brukar va sen på att ta steget från tanke till utförande, men med detta har jag suttit och tänkt om det är värt att börja då jag brukar ha en tendens att då jag får mina fixidéer köra stenhårt på dessa i ett par veckor för att sen tröttna, plocka upp de ur idé-lådan en gång i halvåret, damma av de, köra ett par veckor till, för att sedan sluta cirkeln, oftast skyllandes på det tidsbrist som aldrig verkar vilja sluta råda.

Men skit i de nu, för tillfället är detta en ny och spännande sysselsättning, så garanti ges på att iallafall dom närmaste veckorna kommer inläggen att vara frekventa, bilderna många, funderingarna ännu fler, och förhoppningsvis hittar jag nånstans den motivation jag så ofta febrilt letat men fåtal gånger hittat för att tvinga mig själv till självdisciplin.

 

Jag har alltid varit och kommer nog alltid vara en tidsoptimist av sällan skådat slag, bara fråga nån av alla som stått där i minus 20, hackandes tänder och svurit över att ja sagt att jag skulle varit där på en halvtimme men de nu gått det trippla, vafan han skulle ju bara duscha o byta om, hur länge kan de ta egentligen. tro mig de kan ta tid, för mig åtminstone, även om de inte borde ta så länge, så tar de vartfall 3 ggr så lång tid för mig att göra samma sak som en normal människa, jag inbillar mig att ne men vadå nog hinner jag sitta och gilla facebook-statusar en kvart, spela en fem-setare i fick-pingis och hinna med en powernap, det är ju trots allt 26 min innan ja ska va duschad o klar o hunnit glida trikken ner till byen.

Det värsta med de hela är dock att även om jag provar att gå igenom samma procedur som alla andra, utan status-gillande och dagsdrömmande, så blir de ytterst markant skillnad, den enda skillnaden skulle väl vara att i mitt fall så skulle en sengångare känna sig som usain bolt i jämförelse.

Jag tror alltid att jag kan och ska hinna med så mycket mer på kvällarna än vad ja gör, ett klockrent exempel på detta är gårdagen, hade jag fått som min över-optimistiska hjärna ville, så hade jag hunnit med att träna, åka ner på clas ohlsson, köpa slagborr+diverse onödiga bra och ha saker, hem, laga mat, sätta upp skohållarspegelskåpet (låter konstigt ja vet men bild följer inom snar framtid), borra upp en hylla elr 5, rensa i köket, skruva ihop barbordet, ringa och skjuta upp min 30000 krs bot som ska in om 2 veckor fick ja ett brev om igår (för er som inte vet så har ja tappat körkortet vilket dom inte tar lätt på här i penning-kåta Norge och därför utnyttjar oss dumma svenskar till tusen) och därimellan ha ett öga på herrstaffeten i OS. Resultatet av denna to do-list blev följande : ingen beachkropp -10, ingen matlåda, en halv hylla, ett om möjligt ännu skitigare kök, dåligt med ställen att ställa ner ölen på, tvingad övertid idag då jag bommade att ringa staten och ett upplopps-tittande på stafetten. Dock en skinande ny slagborr, troligen den med norges högsta decibel för övrigt, grannsämjan blev inte direkt bättre efter gårdagens skrikande till marcus hellner/borrande i betong kl. 22.34. men men ställningen i matchen petter vs tiden slutade 1,5 av 7 möjliga, just på rätt sida gränsen IG-strecket.

 

Ne nu ska jag spara på skitsnacket och hälsa john blund välkommen tillbaka, ska bara borra lite hyllor först, endel i min närhet brukar likna mig vid allas vår barndomsvän alfons åberg eftersom jag alltid ska bara göra ett par saker innan...jaja om ni orkat läsa igenom alla dessa små krumelurer fyllda av babbel så grattis och hoppas att vi ses snart igen!

 

Simma lugnt

/ Petter



RSS 2.0