Kalorimätning och Matschema

nu jävlar ska de bli ändring! dom sista veckorna har vart de vanliga snacket med allt för lite tillhörande verkstad, mkt chips, godis och first price ostepop(ostbågar för er svenskar) som för er ostbågesugna är att rekommendera o de starkaste ( för mer info : http://www.facebook.com/group.php?gid=51924983031 ). Den där sidan är för övrigt en länk till en av många sjukt nödvändiga grupper på allas vårt Facebook, gillar hur folk lägger ner tid på såna grupper som den klockrena "Kan den här lyktstolpen få fler fans än Mona Sahlin?" ( http://www.facebook.com/pages/Kan-den-har-lyktstolpen-fa-fler-fans-an-Mona-Sahlin/283961712822?ref=search&sid=690840957.536389162..1). Poäng till dom som tar tid från sin (tydligtvis nåja) upptagna dag och googlar upp en bild, skriver ett par rader och får så många att le av något så egentligen meningslöst, gillar-knappen går varm!
Nog ordbajsat, fan ja e bra om man nu kan kalla de bra vet ja inte men jag är en hejare på att börja skriva om nånting, komma på helt andra tankar och landa nånstans mittemellan med ingenting sagt 200 ord senare. okej blev bara 44 ord denna gång men ska skärpa mig ja lovar.
Till poängen så har de vart jävligt onyttigt tuggande och impulsivt handlande sista tiden, räknade lite grovt ihop att förra månadens mat-kvitto landade på i runda slängar 6000 kr. De är fan inte okej trots att man bor i Oslo, världens näst dyraste stad efter London om jag minns rätt från senaste listan. Så igår gjorde ja och M en 180 graders, klev upp tidigt, bakade bröd till frukost, iofs med sylt på men ett litet steg, de e tanken som räknas and so on...
Knappade på kvällen ( efter M och tydligen halva värmlands landskaps-rätt korv, pommes och bearnaise-sås blivit islängd, stegen blir mindre..) in ett par rader i Exel angående hushållsbudget samt Matschema för V.11 och 12 (bara jag som fick en nostalgisk matsalen på mellanstadiet-känsla?). Resultatet blev följande (ser snyggare ut i Exel ja lovar) :
Dag/Datum Maträtt Att handla :
måndag 15/3 Nudlar m. Kött Nudlar, kött, bambuskott, vannkastanjer, champinjoner, paprika.
tisdag 16/3 Fläskpannkaka Bacon, mjölk, ägg, mjöl
onsdag 17/3 kurrykorv kurry, banan, grädde
torsdag 18/3 Tacos köttfärs, fetaost, keso,
måndag 22/3 pasta m. Svamp Svamp, grädde,
tisdag 23/3 greksallat fetaost, rödlök, creme fraiche, gurka, paprika,
onsdag 24/3 spenatsoppa spenat, grädde, ägg, grönsaksbuljong

++=
Kött Div. grönsaker Oyster-sås
Kom inte längre än till onsdag innan vi somna vid datorn men är över förväntan nöjd ändå. Dagarna fredag,lördag och söndag kanske ni undrar vars dom tagit vägen, dom är ej medskrivna då jag dessa dagar äter antingen bratwurst eller wienersnitschel under min, Nilssons och Wallins vistelse i Berlin. De börjar närma sig nu o ska bli riktigt skoj o dra ut på en liten tripp, se lite nya städer ( nåja en men ändå ). Bara få packa väskan och få den där känslan av att man är påväg nånstans.
Ja, N och W ska mötas upp imorrn för lite genomgång/upplägg av trippen, så detaljer kommer i morrn kväll.
Ingredienserna till veckans mat blev inhandlade idag, kvittot sparat och lyckades även vuxet nog bli medlem på Coop. Woken blev riktigt najs och kroppen/plånboken mår fint som snus.
Har förutom att träna med Barrulf, armar, axlar, triceps, ( fasn tycker alltid man tränar de, kanske för att vi kör de på måndagar och dom senaste veckorna är just måndagar dom enda dagar ja haft tid att träna ) hunnit med att gå ut och gå med M i 1,5 timmar, gick genom parken, bort till sagene, följde älven ner till Lökka för o sen vända kappan hemåt. Fan en riktigt bra start på "vårt nya liv". Får se hur länge de håller denna gång, de blir kanske som vanligt, att man e toktaggad första veckan, sen släpper mer o mer på disciplinen och till slut inte orkar, som t.ex mitt gitarrlärande, de har ju gått sådär halvknackigt sen..ja sen ja fick guran i princip. men ska dra igång ett par riff snart ja lovar.
Ne nu skiter ja i de här för ikväll och orienterar mig in i drömmarnas värld.
Snart min gamle trotjänare...snart...
Ät inte gul snö!
/ P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0